7o Συνέδριο EMCA

17 Νοέ 2015 • Επιστήμη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο συνέδριο της EMCA (European Mosquito Control Association) το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Βαλένθια της Ισπανίας στις 23-26 Φεβρουαρίου, πάντα με την συμμετοχή της εταιρίας μας.


IDEAS WORTH SPREADING

10 Απρ 2013 • Επιστήμη

Και φέτος πραγματοπιείται ο διαγωνισμός "call to innovation" από το Singularity University σε συνεργασία με την TEDxAcademy. Η εταιρία μας κατέθεσε την ιδέα της και πέρασε στον τελικό !! Σας καλούμε να έρθετε την Δευτέρα 15.04.2013 στις 18:30 στο Μουσείο Μπενάκη όπου και θα την παρουσιάσουμε.
www.calltoinnovation.gr

18ο Ευρωπαϊκό συνέδριο E-sove

05 Οκτ 2012 • Επιστήμη

Από τις 8 έως τις 11 Οκτωμβρίου διοργανώνετε το 18ο συνέδριο παρασιτολογίας στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Η εταιρία μας θα συμμετάσχει στο συνέδριο, με την εργασία "Spatial predictive model for malaria resurgence integrates entomological, environmental and social data in Central Greece". 

Οι ευρύτερες συνέπειες μίας Ελληνικής εξόδου από την Ευροζώνη. (newscientist)

25 Μάι 2012 • Επιστήμη


Εντομολογική επιτήρηση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των κουνουπιών 2012

21 Μάι 2012 • Επιστήμη

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε μέσω του προγράμματος "δι@ύγεια", τις αναθέσεις για την εντομολογική επιτήρηση της φετινής χρονιάς. Η εταιρία ΒΙΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕ θα αναλάβει το κομμάτι που αφορά στις περιφέρειες Θεσσαλίας,Στερεάς και Αττικής (Κεντρική Ελλάδα). Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο πρόγραμμα "δι@ύγεια"

25η Απριλίου 2012 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

25 Απρ 2012 • Επιστήμη

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της ελονοσίας, μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες του πλανήτη. Ο μισός πληθυσμός της γης απειλείται από την συγκεκριμένη μεταδιδόμενη νόσο και περίπου 1.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως, με ένα μεγάλο ποσοστό να είναι παιδιά. Τα τελευταία χρόνια με την αλλαγή του κλίματος πολλές τροπικές και υποτροπικές ασθένεις απειλούν να εισβάλλουν και να εγκατασταθούν σε εύκρατες και γενικά ψυχρότερες περιοχές του πλανήτη. Η ελονοσία έχει χτυπήσει για τα καλά και την πόρτα της Eυρώπης, με αποτέλεσμα την άμεση επαγρύπνηση οργανισμών και επιστημόνων. Στην Ελλάδα η ασθένεια είχε εξαληφθεί, αλλά το τελευταίο διάστημα οι συνθήκες ευνοούν την επανεγκατάστασή της. Η μετάδοση του πλασμόδιου που προκαλεί τη νόσο γίνεται με το τσίμπημα του κουνουπιού (Anopheles). Παγκόσμια γίνονται προσπάθειες ώστε να καταπολεμηθεί η νόσος και κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος διότι η συγκεκριμένη μάστιγα μας αφορά όλους και βρίσκεται ήδη δίπλα μας.
(Κατά το έτος 2011 είχαμε 40 ενδημικά κρούσματα ελονοσίας στην Ελλάδα*, *πηγή ΚΕΕΛΠΝΟ) 

Kick off meeting ΚΕΕΛΠΝΟ

15 Φεβ 2012 • Επιστήμη

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργάνωσε διημερίδα 26-27 Ιανουαρίου 2012, με θέμα τις μεταδιδόμενες από τα κουνούπια ασθένειες. Οι παρουσιάσεις που έγιναν από τους καλεσμένους αφορούσαν στην ελονοσία και τον ιό του Δυτικού Νείλου. Στο συγκεκριμένο kick off meeting συμμετείχαν και ξένοι επιστήμονες από τον WHO και το ECDC.
Η εταιρία Βιοεφαρμογές Ε.Π.Ε. παρουσίασε την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών σε σύγχρονα προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών “Mosquitoes control in East Macedonia and Thrace 2011, Validation of field applications during large-scale mosquito control program” .
Με το πέρας των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες επιστημόνων σε 5 workgroups για την διεξαγωγή συμπερασμάτων και για την θωράκιση της άμυνας της χώρας εναντίων των ασθενειών που μεταφέρονται από τα κουνούπια. Στο 1o workgroup “Vevtors of West Nile and Malaria” συμμετείχαν 2 επιστήμονες από την εταιρία Βιοεφαρμογές Ε.Π.Ε. οι Περγαντάς Π. και Μωραΐτης Ι. 

Επίσκεψη ECDC

29 Σεπ 2011 • Επιστήμη

Την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο επιστημόνων από το ΚΕΛΛΠΝΟ και το ECDC πραγματοποίησε επίσκεψη, σε περιοχές της χώρας μας όπου φέτος είχαμε εμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας χωρίς ιστορικό μετακίνησης σε χώρες που ενδημεί η νόσος.
Ιδιαίτερα για την περιοχή της Εύβοιας και Βοιωτίας, υπήρξε συνεργασία με επιστήμονες της εταιρίας ΒΙΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕ σχετικά με την πορεία της καταπολέμηση των κουνουπιών (φωτογραφίες).
Το κλιμάκιο που επισκέφτηκε την Βοιωτία και Εύβοια αποτελούνταν από τους: Τσελέντη Ι. (καθ. Μικροβιολογίας), Ντάνη Κ. (Ιατρός ΚΕΕΛΠΝΟ), Δούγας Γ. (Κτηνίατρος ΚΕΕΛΠΝΟ), Κεφαλούδη Χρ. (Περιβαλλοντολόγο ΚΕΕΛΠΝΟ), Δάγκας Αθ. (Οδοντίατρος, Υπ. Υγείας), Λαγός Β. (Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Στερ. Ελλ.), Annick Lenglet (Επιδημιολόγος ECDC), Wim Van Bortel (Εντομολόγος ECDC).
 

6o Συνέδριο EMCA

22 Σεπ 2011 • Επιστήμη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο συνέδριο της EMCA (European Mosquito Control Association) το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Η εταιρία ΒΙΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ε.Π.Ε. για μία ακόμη φορά ήταν ενεργά παρούσα και παρουσίασε την εργασία με τίτλο "Validation of field applications during the large-scale mosquito control program in north-eastern Greece".

SSL Certificates